Ilja Leonard Pfeijffer – Brieven uit Genua

Gepost op
Wanneer:
7 maart 2016 @ 20:00 – 23:00
2016-03-07T20:00:00+01:00
2016-03-07T23:00:00+01:00
Waar:
Auditorium Bib Permeke
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen
België
Kosten:
6€ in voorverkoop, 8€ aan de kassa
Ilja Leonard Pfeijffer - Brieven uit Genua @ Auditorium Bib Permeke | Antwerpen | Vlaanderen | België

Behoud de Begeerte en uitgeverij De Arbeiderspers nodigen u op maandag 7 maart 2016 (20.00 uur)  uit voor de presentatie van Brieven uit Genua, het nieuwe boek van Ilja L. Pfeijffer (Auditorium Bibliotheek Permeke).

Brieven uit Genua verschijnt in de prestigieuze reeks Privédomein van de Arbeiderspers. De auteur leest passages uit het boek waar hij vier jaar aan werkte. Piet Piryns interviewt.

Brieven uit Genua, een brievenroman over de romantiek van het ware leven, is de natuurlijke tegenhanger van het bejubelde en bekroonde La Superba. Beide boeken spelen zich voor het grootste deel af in Genua, maar daar houdt de vergelijking grotendeels op. De fictieve auteur uit La Superba heeft in de brieven plaatsgemaakt voor het gelijknamige personage in het barre, bange oord dat werkelijkheid heet: alle brieven zijn echt en voor zover mogelijk werkelijk verstuurd. In die brieven reflecteert de schrijver op zijn bestaan als schrijver en op het schrijven zelf, op zijn jeugd in Rijswijk en zijn studententijd in Leiden, en op de gebeurtenissen in de wereld. Tijdens het schrijven van de brieven ontspint zich het verhaal van een grote liefde die alles verandert. Irritant scherpzinnig, pijnlijk grappig en hartverscheurend eerlijk: een Privé-domein die de reeks doet sidderen.

Pfeijffer over Brieven uit Genua:

“Het is geen La Superba deel twee. Wie er met die verwachtingen aan begint – en die kans is groot omdat Genua in de titel voorkomt en omdat het mijn eerste boek in proza is dat na die roman verschijnt -, wordt onherroepelijk teleurgesteld. Het is geen lekker leesboek, als de roman dat al is. Het is geen afgerond verhaal met een kop en een staart.”

Ilja Leonard Pfeijffer woont en werkt in Genua en schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. In 1998 won hij de C. Buddingh’-prijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man;  in 2014 de Libris Literatuurprijs voor La Superba, een ode aan de stad waar hij woont en werkt. In 2015 schreef hij het Poëziegeschenk. Hij toerde samen met Tommy Wieringa, Dimitri Verhulst, Gustaaf Peek en Thé Lau door Vlaanderen en Nederland met het literaire programma The Pursuit of Happiness van Behoud de Begeerte. In 2015 verscheen zijn dichtbundel Idyllen, waarmee hij niet minder dan drie prestigieuze prijzen won: de Jan Campert-prijs 2015, de VSB Poëzieprijs 2016 en de Awater Poëzieprijs 2016.

www.begeerte.be

Geef een reactie