Verlies en afscheid in de literatuur: Gudrun de Geyter gaat in gesprek met Marc Reugebrink, Ann Thijssen en Yannick Dangre

Gepost op
Wanneer:
11 november 2016 @ 13:00 – 14:00
2016-11-11T13:00:00+01:00
2016-11-11T14:00:00+01:00
Waar:
Boekenbeurs - Bont Podium
Jan van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen
België
Contact:
L&M Books
Verlies en afscheid in de literatuur: Gudrun de Geyter gaat in gesprek met Marc Reugebrink, Ann Thijssen en Yannick Dangre @ Boekenbeurs - Bont Podium | Antwerpen | Vlaanderen | België

“Verlies en afscheid” zijn grote thema’s in de literatuur. In de Nederlandse letteren brachten Marc Reugebrink, Ann Thijssen en Yannick Dangre dit jaar elk een nieuwe roman waarin dood, herinneringen en identiteit een belangrijke rol spelen. Klara redactrice Gudrun de Geyter modereert dit boeiende gesprek.


 

In ‘Het Huis van de zalmen‘ moet restauranteigenaar Marcel in het reine komen met de dood van zijn moeder. Terwijl hij haar flat leegmaakt, beseft hij met een schok dat hij zijn moeder, tegen wie hij zich altijd heeft afgezet, de enige is die hem kan helpen ontdekken wie hij is.

Ann Thijssens tweede roman ‘Het geluid van slapende honden’ volgt de verhalen van negen personages in een kleine stad. Sommige van hen zijn verbonden door huwelijk, familieband of een toevallige ontmoeting; anderen kennen elkaar niet. Maar allemaal delen ze de ervaring van verlies en het onvermogen daarover te communiceren.

Met ‘De idioot en de tederheid‘ schrijft Yannick Dangre een intrigerend portret van een familie, waarbij de vier kinderen gebukt gaan onder het geweld van de vader. De moeder raakt steeds meer in zichzelf gekeerd, totdat de kinderen het heft in handen nemen en hun vader de toegang tot het huis ontzeggen.