Zondag – Vosdag: nieuw festival rond literatuur en muziek in Gent

Gepost op
Wanneer:
27 november 2016 hele dag
2016-11-27T00:00:00+01:00
2016-11-28T00:00:00+01:00
Waar:
Verschillende locaties
Zondag - Vosdag: nieuw festival rond literatuur en muziek in Gent @ Verschillende locaties

Luc De Vos wou geen straat of plein met zijn naam, laat staan een standbeeld met zijn beeltenis. Een festival dat naar hem verwijst, had Vos wel kunnen smaken.

Toen de organisatoren vorig jaar de eerste editie van ‘Zondag Vosdag’ evalueerden, konden ze alleen maar vaststellen dat het enthousiasme enorm was en een vervolg een logische zet zou zijn. Daarom besloten ze om van “Zondag Vosdag” een jaarlijks terugkerend festival te maken. Vanaf de tweede editie draait het niet louter meer rond de figuur van Luc De Vos maar vormen zijn onstilbare honger naar verse literatuur, muziek, comedy en dans de leidraad. Denk daar vooral verse friet met stoverij en een stevige pint bij  en de avond kan niet meer stuk. Noem het gerust de Vossiaanse versie van De Nachten of Crossing Border op 6 podia rond de Kouter:  in de Handelsbeurs, Opera Gent en Paard van Troje.

De organisatoren samen met curatoren Johannes Verschaeve (muziek) en Christophe Vekeman (literatuur) beloven u een boeiend en verrassend programma aan te bieden waarvoor Vos als eerste zelf een toegangskaart gekocht zou hebben.

Neem hier een kijkje naar de line-up, het programma, de locaties en ‘stoverij’.