Gezocht: ambassadeurs voor ‘Levend aas’

 

9789044348569 - Levend aasDe nieuwe, bloedstollende thriller van Katrien Van Effelterre, Levend aas, verschijnt op 20 april bij The House of Books. We zijn voor dit boek nog op zoek naar ambassadeurs: gedreven en dappere lezers die zich door niets of niemand laten afschrikken. Ben jij zo iemand en denk je de spanning aan te kunnen? Meld je dan zeker aan.

‘Nee!’ schreeuwt ze. ‘Nee, nee, nee!’

Het is te laat. De naald van de injectiespuit heeft zich al in haar slanke dijbeen geplant.

‘Ik verdoof je niet,’ zegt hij ijzig kalm. ‘Ik voed je. Uit liefde voor jou.’

 Vlaams thrillertalent, Katrien Van Effelterre, brengt in haar boek een psychologisch kat-en-muisspel onder woorden in een directe, no-nonsensestijl. Levend aas vertelt het verhaal van undercoveragente Patricia Rodiers die tijdens een blind date een seriemoordenaar probeert te ontmaskeren. Het beeld van de dader strookt echter niet met de blauwogige piloot die aan haar tafeltje verschijnt. Dat haar gezichtsverlies tegenover het korps het minste van haar zorgen is, realiseert ze zich dan nog nauwelijks, totdat ze een niet mis te verstane e-mail krijgt: “Als je had gedacht dat ik een aantrekkelijke vrouw zoals jij zomaar zou laten gaan dan heb je het goed mis…”

Katrien Van Effelterre dacht bij het schrijven van haar boek aan de vele vrouwelijke hoofdpersonages in misdaadreeksen die mannelijker zijn dan mannen en vroeg zich af hoeveel sterker misdaadfictie zou zijn als mannen mannelijk en vrouwen vrouwelijk mochten zijn. Met haar hoofdpersonage, Patricia Rodiers, lapt ze dit cliché, naar eigen zeggen, aan haar ultravrouwelijke laars.

Heb je zin gekregen om deze ijzingwekkende thriller te lezen? Stuur dan een mailtje met je motivatie naar stagiair@lmbooks.be .

We selecteren 10 lezers uit de inzendingen die een manuscript of pdf-bestand toegestuurd krijgen. Het lezen van een nog niet uitgegeven boek is op zich al spannend, daarnaast willen we je vragen om een recensie over het boek te schrijven en deze op twee websites of blogs te plaatsen (zoals standaardboekhandel.be,  bol.com of Hebban). Bezorg ons dan binnen de maand de links naar deze recensies zodat ook wij ze op onze website of Facebookpagina kunnen verspreiden. De drie best geschreven recensies ontvangen een boekenpakket.