Hilde Vandermeeren enige Vlaamse kanshebber op de Gouden Strop 2016

Stille grond van Hilde Vandermeeren uit Torhout is de enige Vlaamse kanshebber op de Gouden Strop, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. De jury koos vier genomineerden voor de shortlist uit 97 inzendingen.

Stille grond verscheen in 2015 bij uitgeverij Q (Singel Uitgeverijen) en is de derde thriller van Hilde Vandermeeren. Voor haar thrillerdebuut won ze in 2013 de Hercule Poirot Publieksprijs.

Eind mei 2016 verschijnt haar vierde thriller Scorpio. Een voorproefje daarvan is te lezen in het mini e-book Korte verhalen. Haar kort verhaal De vuurtoren werd dit jaar gepubliceerd als The Lighthouse in het Amerikaanse Ellery Queen’s Mystery Magazine.

De winnaar van de Gouden Strop 2016 wordt op 2 juni bekend gemaakt tijdens de Avond van het Spannende Boek in Amsterdam. Aan de prijs is een bedrag van 10 000 euro verbonden en een sculptuur. Vorig jaar won de Vlaming Jo Claes. Het is 11 jaar geleden dat een vrouwelijke Vlaamse misdaadauteur de shortlist haalde. In 2005 kreeg Johanna Spaey de Gouden Strop. Of Hilde Vandermeeren in haar voetsporen treedt, weten we op 2 juni.

De auteur is beschikbaar voor interviews.