Opzij Literatuurprijs: onze genomineerden

Op zaterdag 10 september wordt de Opzij Literatuurprijs uitgereikt, de prijs voor de beste door een vrouw geschreven Nederlandstalige roman. L&M Books is in Vlaanderen verdeler voor drie van de zes genomineerden.

 

lievelingBij uitgeverij Lebowski werd Kim van Kooten met Lieveling genomineerd. Lieveling vertelt het verhaal van Puck. Nadat Puck op haar vijfde is verhuisd naar de villa van de nieuwe man van haar moeder, krijgt ze te maken met jarenlang misbruik door die stiefvader. Gebaseerd op het verhaal van Pauline Barendregt.

 

 

 

halfbroerDaarnaast is Nicolien Mizee genomineerd met haar boek De halfbroer uitgegeven bij Nijgh & Van Ditmar. In dit vervolg op Toen kwam moeder met een mes herstelt een dochter vanwege het dementeren van haar vader na jaren het contact met haar ouders.

 

 

 

dertigdagenOok Dertig dagen van Annelies Verbeke maakt kans op de Opzij Literatuurprijs. Het boek uitgegeven bij De Geus viel al in de prijzen bij de  F. Bordewijk-prijs. In Dertig dagen  probeert een Senegalese man in de Vlaamse Westhoek, ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan, als klusjesman een nieuw leven op te bouwen.

 

 

 

De uitreiking vindt plaats tijdens De Boekenparade aan de IJpromenade in Amsterdam. De winnaar mag een geldbedrag verwachten van maar liefst 5.000 euro.