Eyeworks koopt filmrechten Stille grond van Hilde Vandermeeren

Uitgeverij Q en auteur Hilde Vandermeeren melden met trots dat productiemaatschappij Eyeworks Belgium de film- en tv-rechten van Stille grond heeft gekocht. Eyeworks maakte succesvolle reeksen als Cordon, Eigen kweek en recent de films Achter de wolken en Everybody happy.

Stille grond gaat over de vermissing van de zesjarige Rosie. Ze verdwijnt uit de slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzus Ruby. Daarna ontbreekt elk spoor van haar. In dit gezin groeit Eve op, het jongere zusje. Dertig jaar later duikt er in het biechtboek van een kapel een mysterieus bericht over Rosie op. Omdat het politieonderzoek niets oplevert, trekt Eve zelf op onderzoek uit.

Hilde Vandermeeren (1970) uit Torhout studeerde psychologie en werd bekend als jeugdauteur. Veel van haar boeken werden bekroond en vertaald. Haar thrillerdebuut won in 2013 de Hercule Poirot Publieksprijs en stond op de longlist Diamanten Kogel. Daarna verschenen haar thrillers De toeschouwers (2014), Stille grond (2015) en Scorpio (2016). Met Stille grond haalde ze als enige Vlaming de shortlist Gouden Strop 2016, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Dit jaar verschijnen twee van haar spannende korte verhalen in het Amerikaanse Ellery Queen’s Mystery Magazine: The Lighthouse en Stranger in the Night.


De pers over Stille grond:
‘Een boek met internationale allure.’ Juryrapport Gouden Strop 2016
‘Hilde Vandermeeren steekt als thrillerauteur ver boven het maaiveld uit.’ **** AD
‘De intrige in dit boek is boeiend en eenvoudig en dat is aangenaam.’ **** NRC Handelsblad ‘Vandermeeren gaat resoluut voor strakheid en sfeer.’ **** Knack