‘Victor’ van Catharina Valckx genomineerd voor de Boekenleeuw 2016

Ter gelegenheid van de Boekenbeurs (31 oktober- 11 november 2016) reikt Boek.be de Boekenleeuw en de Boekenpauw uit, de prijzen voor de mooiste en de best geschreven Nederlandstalige  kinder- en jeugdboeken van de afgelopen anderhalf jaar.

Op zondag 6 november worden de winnaars van de Boekenleeuw en de Boekenpauw bekendgemaakt op de Boekenbeurs in Antwerpen.

Vandaag weten we welke auteurs en illustratoren kans maken op de belangrijkste prijs voor kinder- en jeugdboeken in Vlaanderen – de winnaars krijgen elk 2.500 euro. Victor van Catharina Valckx, uitgeverij Gottmer, is genomineerd voor de boekenleeuw 2016. Vanaf nu kunnen ook de lezers  hun stem uitbrengen op hun favoriete boek, hier.


De kinder- en jeugdjury over Victor:

Het verhaal over Victor is herkenbaar, grappig én bizar. Humor is zowel in de gebeurtenissen als in de taal en stijl terug te vinden. Er is een eenheid tussen de tekst en illustraties, en de vele subtiele knipoogjes naar de wereld van de volwassenen (vaak een stelletje egoïsten) maken dit vermakelijke prentenboek gelaagd en in zekere zin ook leeftijdloos.